...
Vücut hat düzeltimlerinde bazen de yağ dolgusu işlemlerine ihtiyaç duyulur. Yüzün hacim isteyen elmacık bölgesi, yanak veya gülme kıvrımlarına alın veya dudaklara, bazen popo veya bacaklara uygulamalar yapılabilir. Konan yağ hücrelerinin buralarda değişen oranlarda tutundukları görülür. Gerekirse bir süre sonra ikinci defa aynı işlem tekrarlanabilir. Bu dolgu kişinin kendi dokusu olduğundan alerji, doku reddi gibi reaksiyonlar görülmez.
Yag enjeksiyonu; hastanın karın, uyluk, kalça ve diğer yağ içeren vücut bölgelerinden iğne ile alınan yağ dokusunun, özel işlemlerden geçirildikten sonra gerekli bolgede deri altına enjekte edilmesine yağ enjeksiyonu denir. Yağ en sık olarak çökük yanakların, ağız ve burun arasındaki gülme çizgilerinin doldurulması, derideki çökme ve düzensizliklerin giderilmesi, alın çizgilerinin silinmesi ve dudakların dolgunlaştırılması, ya da vücuttaki kontur düzensizliklerinin giderilmesi amacı ile uygulanır. Alınacak yağ miktarına gore lokal veya genel anestezi uygulanır. Önceden belirlenen bölgelerden enjektör ile negative basınç uygulayarak yağ çekilir.
Alınan yağlar yine enjektör içinde serbest süzülmeğe bırakılarak, serum ve yağ hücrelerinin ayrılması için bekletilir. Daha sonra yağ hücrelerinin daha çok bulunduğu orta bölümden küçük enjektörlerle alınıp nakledilmek istenen bölgeye enjekte edilir. Yağ transfer edilen bölge geniş ise 2-3 gün istirah etmek yeterli olacaktır. Ancak, özellikle yüz de işlem yapılan bölgeler küçük alanlar olduğundan tedaviden 1 gün sonra normal hayata dönebilirsiniz. Hem yağ alınan, hem de verilen bölgede hafif bir ödem ve hafif morluk olabilir, ancak bunlar kapatıcılar ile görünmez hale gelecek sorunlardır. 1 hafta güneş ışınlarından korunmanız gerekir.
Yağ enjeksiyonu başlangıçta kısa rutinlerle tekrarlanmalıdır ancak sonraki senelerde yılda 1 kez uygulama yapmak yeterlidir..Bilgi ve randevularınız için bizi arayın...