...
Liposuction cilt altındaki fazla yağ birikimlerinin kanüller kullanılarak vakum ile veya özel hazırlanmış enjektörler kullanılarak emilmesi yöntemidir. Kadınlarda en sık kalça, göbek, bacaklar ve boyun; erkeklerde ise bel, gıdı ve göbek bölgelerine yapılmaktadır. Bunlar dışında kol içleri, memeler, ayak bilekleri ve genital bölge etrafı da liposuction yapılacak diğer yerler arasındadır. Birkaç lokalize alandan yağ alınması durumunda lokal anestezi tercih edilirken, daha fazla alanlar için genel anestezi uygun olacaktır. Ameliyat hastane koşullarında yapılmalıdır. Tek seansta birden fazla alana liposuction uygulanabilir.
Ameliyat öncesi hasta ayakta iken yağ alınacak bölgelere çizim yapılır. Liposuction ameliyatının başlangıcında yağ alınacak bölgelere özel hazırlanmış sıvı enjekte edilir. Operasyon bölgelerinde yapılacak 1-2 mmlik kesilerden özel kanüller girilerek negatif basınçlı vakum cihazı ile yağlar dışarı alınır. Kesilere bazı durumlarda dikiş atılmazken bazen de emilebilen dikişler konur. Hasta korse giydirilerek operasyon sonlandırılır. Tek seansta birden fazla alana liposuction uygulanabilir. Ameliyat yağ alınacak bölgenin miktarına bağlı olarak değişmekle beraber ortalama 1-3 saat arası sürer. Hastanın genel durumunun değerlendirilmesi sonrasında güvenli miktarda liposuction yapılması durumunda komplikasyon riski minimuma inmektedir. Liposuction ameliyatı çoğu zaman tek seanslı olup, 4 kilodan fazla saf yağ alınmasının planlandığında belirli aralıklarla iki veya daha çok seans uygulanabilir. Alınan yağlar içindeki sıvı kısmı ayrıştırlarak saf yağ haline getirilerek hastanın isteğine bağlı olarak yüz veya vücuttaki başka eksiklik olan alanlara enjekte edilebilir.
Ameliyat sonrası dönemde genellikle ağrı çok fazla olmaz. Ağrı olduğu durumlarda ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir. Kanama, deri hasarı, sinir yaralanması, enfeksiyon, kontür bozukluğu, sıvı birikimleri ve yağ embolisi komplikasyonlar arasında sayılabilir. Liposuction sonrası izler yok sayılabilecek niteliktedir ve mümkün olduğu kadar gizli bölgelerde yapılır. Kontur düzensizlikleri için ikinci bir müdahale gerekebilir. Ameliyat sonrası hastaya giydirilen korse en az bir ay süre ile kullanılmalıdır. Çoğunlukla dikiş alınması gerekmemektedir. Liposuction bölgesinin yoğunluğuna bağlı olarak değişmekle beraber hasta ortalama 2-5 gün içinde sosyal hayatına dönebilir. Bazı hastalarda oluşabilecek morluklar ortalama 1-2 hafta içinde geçer. Ameliyat sonrası ilk bir aylık sürede güneşten korunmalıdır. Şişliklerin inerek vücudun nihai görünümünü kazanması 3 ayı bulabilecektir. “Bu bilgiler literatür bilgileri olup bir estetik cerrah ile karşılıklı konuşarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.”
Liposuction bir zayıflama yöntemi değildir. Sadece bölgesel birikmiş ve form kaybıyla estetik dışı bir görüntü oluşturan alanlarda yağlanma sorununu çözümleyen bir uygulamadır. Düzenli egzersiz, sağlıklı ve dengeli beslenme sonrasında hala bölgesel estetik kaygılar taşıyorsanız, liposuction prosedürünü düşünebilirsiniz.Bilgi ve randevularınız için bizi arayın...