KAŞ EKİMİ

KAŞ EKİMİ

Kaş ekimi vücudun kıl kökü bulunan herhangi bir yerinden canlı kıl kökünün alınıp belirlenen kaş alanına ekilmesidir. Kaş bölgesinde ekim yapılacak alan tercihen kişi tarafından çizilerek belirlenmelidir çünkü kişi kendi yüzüne en çok yakışan yapıyı belirleyebilecektir.Geçici boyayla belirlenen alan bölgesel olarak uyuşturulup ekime hazır hale getirilir. Kaş ekimi vücudun kıl kökü bulunan herhangi bir yerinden canlı kıl kökünün alınıp belirlenen kaş alanına ekilmesidir.

KAŞ EKİMİ

KAŞ EKİMİ

KAŞ EKİMİ

KAŞ EKİMİ

Kaş Ekimi İçin Kimler Başvurabilir?

KAŞ EKİMİ

Ekilen Kaşlar Nekadar Sürede Uzar?

KAŞ EKİMİ

Ekilen Kaşlarımız bir daha dökülürmü?

KAŞ EKİMİ

İlaçlar (kemoterapi, kortizon vb.).

Kol kılı, bacak kılı, burun kılı kaş gibi uzamadığı için ekimde ideal görünse de köklerinin cansız olması alımı ve ekimi güçleştirdiğinden kaş ekiminde kullanılamamaktadır. Şartlar zorlanıp kullanılsa da gereken dolgunluk sağlanamamaktadır.
Koltuk altı ve genital bölge kılları çok yatay çıktığından alımı zor olmakta ve kaş ekiminde kullanılmamaktadır. Kaş ekiminde en önemli kaynak ense kıllarıdır, her iki cinste de kullanılabilen bu kıllarda en önemli sorun ekildiği yerde uzamasıdır. Saç gibi uzayacağı ekim yapılan kişiye anlatılmalıdır.
Kullanılan yöntemler, İlk bakışta sıkıntı olacakmış gibi algılansa da kişiler birkaç defada kaşlarına yeni şekil vermeyi öğrenip sorunsuz bir şekilde uygulamaktadır. Ekilecek kök sayısına göre ensede var olan saçlar yukarı kaldırılıp 1 cm eninde 5-10 cm uzunluğunda yatay bir çizgi şeklinde bir alan tıraş edilir ve kökler bu alandan alınır. Alım ve ekim işlemi bittikten sonra yukarı kaldırılmış saçlar bırakıldığında kök alındığına dair bir belirti kalmamış olur.

Ekim işlemi; asıl önemli olan aşama budur ve ekim yapan doktorun bu konudaki bilgi beceri ve tecrübesi çok önemlidir çünkü kaş diğer tüm kıl kökü nakillerinden (saç, sakal, bıyık, favori ekimi) çok farklıdır ve açı çok değişkendir. Kaşın buruna yakın kısmı hafif yukarı bakarken en dıştaki kısım kulağa doğru bakmaktadır ve bu ikisi arası bir yelpaze şeklinde çıkmaktadır.
Tüm bu alanlarda her bir kaşa verilecek açıya dikkat edilmeli ve 40-45 derece açıyla ekim yapılmalıdır. Hali hazırda kaş ektiğini söyleyen bir çok klinikte ekilecek köke istenilen açıyı vermenin mümkün olmadığı ekim tarzı kullanılmaktadır. FUE ile kaş ekiyoruz dense de ekimin yapılacağı delikler önceden açıldığı için kaşlar dik çıkmaktadır bu sebeple ekim yaptıracak kişi doktoruyla bu konuyu konuşurken kaşlarının yatay mı ekilecek dik mi ekilecek şeklinde değil kaç derece açıyla ekileceğini net bir şekilde konuşmalıdır.

Kaş nakli; planlama, kaşlara uygun köklerin alınması ve kaşlara uygun yön ve açı ile transfer edilmesi aşamalarından oluşan ve oldukça tecrübe gerektiren bir operasyondur.Bilgi ve detaylar için arayınız...