GÖĞÜS ESTETİĞİ / MEME DİKLEŞTİRME

...

GÖĞÜS ESTETİĞİ / MEME DİKLEŞTİRME

Meme dikleştirme veya göğüs kaldırma estetik ameliyatı çeşitli sebeplerle sarkan meme başı aşağı inen göğüslerin tekrar dikleştirilmesi için yapılır. Özellikle doğum sonrasında süt verme nedeniyle büyüyen memelerde, süt devresinin bitmesinden sonra meme hacmi küçülür ve estetik görünümü bozulur. Bu küçülmeye genellikle deri uyum gösteremeyip bol kalınca meme ve meme başı aşağı doğru sarkma gösterir. Bu sarkma, göğüs dikleştirme (göğüs estetiği) ameliyatı ile düzeltilebilir. Bazı hastalarda ise fazla miktarda kilo verme ya da zayıflama sonucunda meme dokusunun küçülmesi de aynı sonucu doğurabilir. Meme dikleştirme ameliyatı hastanın kendi dokuları ile yapılır. Meme göğüs dokusu çıkarılmadan sadece bollaşan derinin fazla kısımları çıkarılır. Ancak bu çıkarma işlemi koni şeklinde dik bir göğüs oluşturabilmek için belli bir kalıba göre yapılır.

meme diklestirme

GÖĞÜS ESTETİĞİ / MEME DİKLEŞTİRME

MEME DİKLEŞTİRME

meme diklestirme

Göğüs Dikleştirme Sonrası Göğüs Ölçülerimde Artış Olur Mu?...

meme diklestirme

Ameliyat sonrası sütyen takılması zorunlu mu?...

meme diklestirme

Meme büyütme ile meme dikleştirme ameliyatı ile birlikte yapılır mı?..

meme diklestirme

Meme dikleştirme sonrası meme ucunda his kaybı olur mu?...

Eğer meme dokusunda fazlalık varsa, meme gerektiği kadar küçültülebilir (meme küçültme). Eğer meme dokusu hacim olarak yetersiz ise bu durumda meme dikleştirme ameliyatı sırasında silikon meme protezi ile meme büyütme birlikte yapılabilir. Ancak bu tip uygulamalarda ameliyat izlerinin gerginlik nedeniyle biraz daha belirgin olma riski vardır.
Seçenek olarak meme dikleştirme ameliyatından 6-12 ay sonra silikon protez ile büyütme estetik ameliyatı yapılabilir.

Obezite -aşırı şişmanlık-(özellikle ideal vücut ağırlığının %25’inden fazla ise) – Akciğer hastalıkları (örnek olarak astım), kardiyovasküler hastalıklar (örnek olarak anjina) – Tromboemboli hikayesi – Özellikle insüline bağımlı diyabet – Fazla sayıda sigara içilmesi – Meme kanseri için önceden verilen radyoterapi Fizik muayenede, medikal hikayede, ailevi hikayede meme kanseri şüphesi bulunması veya 40 yaşın üzerindeki hastalarda meme kanseri riski artmış hastalarda mamografi indikasyonu vardır. .

Kadınların memelerinin sarkmalarına sebep olan belli başlı birkaç neden vardır. Her kadında görülen bu durum hayat boyu yaşanan bazı durumlar neticesinde görülmektedir. Bilgi ve randevularınız için bizi arayın...