GÖĞÜS ESTETİĞİ / MEME BÜYÜTME

...

GÖĞÜS ESTETİĞİ / MEME BÜYÜTME

Memeler gelişme geriliği, genetik yatkınlık, doğum ve emzirme, kilo kaybı ve benzeri nedenlerle küçük kalabilir, küçülebilir ya da asimetri oluşabilir. Bu ve benzeri şikayetler ile başvuran hastalarda silikon meme protezleri ile tek taraflı ya da iki taraflı meme büyütülmesi ameliyatı planlanır.
Hasta ile protezlerin özellikleri konuşularak , hangi protezin seçileceğine birlikte karar verilmelidir. Meme Meme protezleri dış çeperleri daha sert silikondan yapılmış içi ise jel ya da serum ile doldurulmuş esnek yapılardır.

meme büyütme

GÖĞÜS ESTETİĞİ / MEME BÜYÜTME

MEME BÜYÜTME

meme büyütme

Daha dolgun göğüslere sahip olunmak isteyebilirsiniz...

meme büyütme

Vücut ölçülerinizi orantılanmak isteyebilirsiniz...

meme büyütme

Gebelik sonrası küçülen memelerinizi eski haline getirilmek isteyebilirsiniz...

meme büyütme

Aynı büyüklükte göğüslere sahip olmak isteyebilirsiniz...

GÖĞÜS BÜYÜTME AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Ameliyat genel anestezi altında ameliyathane koşullarında yapılmalıdır. Ameliyat ortalama 1-2 saat sürer. Protezin konulması için yapılacak kesi yeri olarak meme altı kıvrımı veya meme başı kullanılır. Protez meme dokusu arkasına ( kas üstü) veya göğüs kası arkasına konulabilir.Her uygulamanın da avantaj ve dezavantajları farklıdır; bunlar ameliyattan önce hasta ile konuşulmalıdır. Ameliyat öncesi planlanan boyuttaki protezlerin deneme boyları kullanılarak hasta için en uygun protez yerleştirilir. Kanama ve serum birikmesi ihtimaline karşılık dren yerleştirilir. Özel sporcu sütyeni giydirilerek ameliyat sonlandırılır.

GÖĞÜS BÜYÜTME AMELİYAT ÖNCESİ

Meme büyütme operasyonu öncesinde hastanın isteği ve göğüs kafesinin genişliği, hastanın boyu dikkate alınarak yapılan ölçümler doğrultusunda doktorun önerisi ile büyütülme miktarı dikkate alınarak karar verilir. Tabi ki meme derisinin hacminin kabul edebileceğinden daha fazla büyütme yapılmamalıdır. Bunun için ameliyat sırasında özel deneme protezleri kullanılır.

Meme büyütme operasyonu için başvuran hastalar isteklerini genellikle “ Şu anda 80 numara sütyen kullanıyorum. Bunun 90 olmasını istiyorum” tarzı cümleler ile ifade ederler ancak unutulmamalıdır ki bu ölçüler hastanın göğüs kafesinin ölçüsü olup, ameliyat sonrası genellikle sütyen numarası değişmeyecek buna karşılık “cup size” denilen A, B, C, D harfleri ile ifade edilen meme büyüklüğü değişecektir. İşte bu sebeple hasta ile ameliyat öncesi görüşme çok önemlidir.
Hastanın beklentileri iyice dinlenip, ameliyat sonrası oluşması muhtemel olan meme boyutu cerrah tarafından hastaya belirtilmelidir. Ameliyat sırasında kullanılacak kesi yeri, protezin yerleştirileceği plan ( kas altı ya da kas üstü) ve ameliyatın olası riskleri mutlaka konuşulmalıdır. Kırk yaşın üzerindeki hastalarda özellikle ailede meme kanseri hikayesi varsa ameliyattan önce ultrasonografi ve veya mamografik inceleme yapılmalıdır.
Hasta sigara kullanıyorsa, ameliyattan 10 gün önce kesilmelidir.Aspirin ve benzeri ilaç kullanan hastalar ameliyattan en az bir hafta önce ilacı kesmelidir..

GÖĞÜS BÜYÜTME AMELİYAT SONRASI

Ameliyat sonrası dönemde geçici şişlik, ağrı ve meme uçlarında his kaybı oluşabilir. Genellikle ameliyattan sonraki gün drenler çıkartılarak pansuman inceltilir ve tekrar sütyen giydirilir. Hastanın ortalama bir ay süre bu sütyeni kullanması önerilir.
Ameliyat sonrası doktorunuzun önereceği dönemde masaj yapılması önemlidir. Kesi yerlerinde ilk dönemde oluşan pembe renkli ve sert iz, yaklaşık 6 aydan sonra soluklaşır, yumuşar ve daha az belirgin bir hal alır. Çoğunlukla kendiliğinden eriyebilen dikiş materyalleri kullanılır. Kanama, enfeksiyon (iltihap) ve dikişlerin açılması nadir görülen riskler arasındadır.
Meme protezleri kansere neden olduğu ile ilgili varsayımların tıbbi bir açıklaması yoktur. Ayrıca ameliyat sırasında süt kanalları zarar görmediği için protezlerin emzirmeye olumsuz bir etkisi yoktur. Protezin etrafında kapsül oluşabilir, ancak bu kapsül eğer sert ise ve memede deformasyona yol açtıysa masaj ya da cerrahi girişim (yeni protez yerleştirmek de dahil) planlanabilir. Protezlerin dış çeperleri kesici-delici aletlerle olan travmalar dışındaki basılara dayanıklıdır. Ancak trafik kazaları, yüksekten düşmeler ve benzeri olaylar protezin yırtılmasına neden olabilir.
Ameliyattan sonraki dönemde yaptıracağınız meme muayenelerinde doktorunuza mutlaka protez konulduğunu söylemeniz gereklidir, zira meme protezi konulan hastaların takibinin MRI ile yapılması uygundur. Hasta 3-4 gün içinde sosyal hayatına dönebilir. 2-3 ay süre ile ağır sporlardan uzak durulması önerilir.

Göğüslerinizin, kendinizi rahat edecek büyüklükte olmadığını düşünüyorsanız, bilgi ve randevularınız için bizi arayın...